Vynikajúci recept na mäkučký koláč, ktorý pripravíte úplne bez múky.
Nikdy by mi nenapadlo, že cesto z pudingu môže byť také chutné a lahodné.
Určite skúste a výsledok si zamilujete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept mám od pani Kamily a je naozaj famózny.
Potrebujeme:
7 vajec
8 lyžíc kr. cukru
1 bal. vanilkový cukor
4 bal. Zlatý klas
1⁄2 balík prášok do pečiva
5 lyžíc vody
5 lyžíc oleja
Mrhule (cca 800 g)
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Najskôr si pripravíme ovocie, trvá to najdlhšie.
Marhule si umyjeme, rozpolíme a zbavíme kôstky.
Potom nakrájame na mesiačiky.
Cesto:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru na tuhý sneh.
Žĺky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom do peny.
Postupne do žĺtkovej hmoty vmiešame tekuté prísady – vodu a olej.
Nakoniec vmiešame aj pudingové prášky spolu s práškom do pečiva – dobre premiešame.
Teraz ručne vmiešame sneh.
Robíme to opatrne, aby sme zachovali vzdušnú konzistenciu. Miešame zdola nahor.
Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech – prípadne môžete plech jednoducho vystlať papierom na pečenie.
Na cesto uložíme ovocie.
Plech vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 – 35 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.