Vynikajúci a úžasne nadýchaný dezert s lákavou chuťou fantastického Baileys likéru. Tento dezert si vaši hostia určite zamilujú.
Potrebujeme:
2 lyžičky želatíny v prášku
2 lyžice studenej vody
¼ šálky vriacej vody
½ šálky kryštálového cukru
2 lyžice kakaového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 a ½ šálky smotany na šľahanie dobre vychladenej
½ šálky Baileys
1 lyžičku vanilky
Postup:
Pred prípravou je dobré vložiť misky a metličky šľahača na 15-20 minút do mrazničky, aby boli čo najviac vychladené.
Želatínu nasypeme do studenej vody a nechíme odpočívať 1 minútu. Potom pridáme vriacu vovu a miešame, kým sa želatína celkom nerozpustí. – nacháme vychladnúť.
Cukor a kakao zmiešame v samostatnej miske, pridáme smotanu na šľahanie pri stredných otáčkach. Do šľahačky postupne pridávame Baileys s vanilkou a vychladenú želatínovú zmes. Šľaháme pri vyšších otáčkach, kým nevzikne jednotná nadýchaná hmota.
Necháme stáť 5 minút, aby zmes zhustla a potom navrstvíme do vychladených dezertných pohárov.