Šálka horúcej čokolády je tým pravým ranným životabudičom. Nielen, že ulahodí vašim chuťovým pohárikom, ale zároveň vás zahreje a príjemne naladí na celý deň.
Aby vám tento recept vyšiel skutočne podľa vašich predstáv, čokoláda, ktorú použijete by mala byť nasekaná na malé kúsky. V opačnom prípade sa vám ľahko môže stať, že na spodku vášho hrnčeka nájdete kus usadenej a nerozpustenej hmoty. To, samozrejme, nemusí byť nevyhnutne zlá vec, ale povedzme si pravdu, nie je to ono.
Potrebujeme:
Kúsok kvalitnej horkej čokolády nasekanej nadrobno (ak ju momentálne nemáte, použite mliečnu ideálne s vyšším obsahom kakaa)
1 lyžicu nesladeného kakaového prášku
1 šálku mlieka
1/2 lyžice hnedého cukru (prípadne podľa chuti)
Štipku soli
Postup
V malom hrnci zmiešajte čokoládu, kakao a polovicu šálky mlieka pri nízkej teplote. Neustále miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
Pridajte zvyšok mlieka a soli. Zohrievajte za neustáleho miešania.
Vmiešajte cukor, nalejte do hrnčeka a na vrch pridajte šľahačku.
Prajeme vám príjemné ráno! :-)