Vynikajúci recept z cukety, ktorý je vynikajúci ako príloha, alebo ľahké občerstvenie.
Recept na španielsku cuketu sme našli na Frische Rezepte
Potrebujeme:
2 cukety.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 strúčikov cesnaku
Kôpor
Petržlen
Soľ
Čierne mleté korenie
Zmes sušenej papriky
Olivový olej 35ml
Voliteľné:
Syr
Postup:
Zeleninu si najskôr umyjeme, netreba ani šúpať.
Cuketu si nakrájame na krúžky hrubé 1,5 cm.
Osolíme.
Necháme vypotiť 30 minút, ideálne na sitku.
Medzitým si nadrobno nakrájame cesnak.
Nakrájame si petržlenovú vňať a kôpor.
Všetko spolu zmiešame.
Cuketu po 30 minútach rozložíme na papierovú utierku.
Zakryjeme papierovou utierkou.
Vlhkosť musí byť úplne absorbovaná!
Ochutíme zmesou papriky.
Na panvici zahrejeme olivový olej.
Uložíme plátky cukety v jednej vrstve.
Smažíme 20-30 sekúnd z každej strany (dozlatista).
Osmaženú cuketu položíme na papierovú utierku.
Stlmíme plameň.
Pridáme 1 lyžicu olivového oleja.
Orestujeme aj zmes cesnaku a byliniek.
Navrstvíme na cuketu a podávame teplé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: