Fantastický rýchly recept na lahodné zapekané mleté mäso s kapustou.
Práca s mletým mäsom je veľmi jednoduchá a uvariť z neho chutné jedlo preto zvládnu aj úplní začiatočníci.
Výnimočný recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na zapekané mleté mäso s kapustou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
700 g kapusty
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
1 mrkvu
50 g + 50 g kyslej smotany
5 g + 5 g soli
3 g mletého čierneho korenia
3 g provensálskych byliniek
5 vajec
100 g mozzarelly
2 paradajky
Postup:
Kapustu nakrájame na tenké plátky.
Vložíme ju do misy.
Pridáme soľ, rukou premiešame.
Preložíme do sklenenej formy na pečenie.
Do misky s mletým mäsom, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, vajce, smotanu, čierne korenie, soľ, bylinky.
Všetko rukou dôkladne premiešame.
Mäsovú zmes preložíme do formy na kapustu.
Lyžicou ju rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Na vrch mäsa pridáme zvyšok kapusty.
V malej miske metličkou rozšľaháme vajcia.
Nalejeme ich na kapustu.
Vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.
Nakoniec naukladáme plátky paradajok, formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
200 g kapusty
200 g cibule
5 g + 5 g čierneho korenia
10 g + 10 g soli
800 g mletého mäsa
5 g koriandra
10 g mletej sladkej papriky
3 strúčiky cesnaku
150 g syra
70 g majonézy
50 g nakladaných uhoriek
Postup:
Do misy vložíme nasekanú kapustu, pridáme nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a rukami dôkladne premiešame.
Kapustovú zmes preložíme na plech na pečenie.
Do misky s mletým mäsom pridáme soľ, čierne korenie, koriander, sladkú papriku, roztlačený cesnak a rukami dôkladne premiešame.
Z mäsa vytvarujeme väčšie fašírky a poukladáme ich na kapustu.
Do misky s nastrúhaným tvrdým syrom pridáme majonézu, na kocky nakrájanú uhorku a lyžicou poriadne premiešame.
Syrovo-uhorkovú zmes nanesieme na fašírky.
Plech vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme zapekanú lahôdku servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: