Nové pečené zemiaky s cesnakom a kôprom sú skutočnou pochúťkou.
Jednoduchý recept, ktorý si určite zamilujete.
Zemiaky môžete podávať ako prílohu, ale sú také chutné, že sa dajú jesť aj samotné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Poftă bună cu Gina Bradea.
Potrebujeme:
1,5 kg nových zemiakov
1 strúčik cesnaku
1 zväzok kôpru
soľ
olivový olej
voliteľné:
feferónka
korenie podľa chuti
Postup:
Ideálne je vyberať malé nové zemiaky.
Zemiaky si nechajte v šupke.
Dôkladne ich umyte.
Majú veľmi tenkú šupku a to im dodá tú správnu chuť.
Naukladajte ich na pekáč.
Teraz posypte soľou.
Polejte olivovým olejom (prípadne použite maslo).
Vložte ich do predhriatej rúry.
Pečte pri teplote 200 – 220 °C.
Z času na čas ich pretraste, aby sa rovnomerne upiekli zo všetkých strán.
Keď sú zemiaky pekne opečené, pekáč vyberte.
A pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, aj kôpor.
Plech vložte naspäť do rúry, aby chuť zemiakov ladila s chuťou cesnaku.
Pečieme ešte 10 minút, to stačí.
Po uplynutí tejto doby vyberieme z rúry a môžeme podávať napríklad so sezónnym šalátom, rybou, či mäsom.
Dobrú chuť!