Kapustu používam v kuchyni pravidelne, ale tento trik som predtým nepoznala.
Ide o vynikajúci a málo známy zlepšovák, ktorý sa rozhodne oplatí skúsiť.
Keď už dnes plánujete, čo zajtra na obed a máte doma kapustu, určite skúste tento zlepšovák z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Možno to využijete napríklad už zajtra pri plánovaní obedu.
Ak pri plnení kapustových listov vždy pracne oddeľujete jednotlivé listy a varíte ich vo vode, toto určite oceníte a výborné jedlo pripravíte oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie.
Dokonca, nepotrebujete ani mleté mäso a máte geniálne jedlo za pár centov!
Potrebujeme:
kapusta – 1 kus
cibuľa – 2 kusy
olej – 25 ml
paradajky lúpané – 100 g
paradajková pasta – 15 g
soľ – 7 g
čierne mleté korenie – 3 g
bazalka – 3 g
sladká paprika – 5 g
ryža – 200 g
voda – 200 ml
paradajková omáčka – 150 g
Na záver:
voda – 100 g
soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Najskôr pripravíme kapustu a poradíme vám na to perfektný trik.
Kapustu dáme do igelitovej tašky.
Vložíme na 30 minút do mrazničky.
Kapustu vyberieme a odstránime hlúb.
Teraz oddeľujeme jednotlivé listy – sú presne ako obvarené, mäkké a výborne sa s nimi pracuje.
Škoda, že som tento trik nepoznala skôr, je to naozaj perfektný zlepšovák.
Cibuľku nakrájame nadrobno.
Osmažíme na panvici.
Pridáme nakrájané lúpané paradajky s dužinou a aj paradajkovú pastu.
Ochutíme soľou, koreninami.
Pridáme umytú, scedenú surovú ryžu.
Podlejeme vodou a varíme na miernom ohni 15 minút.
Potom zmesou naplníme listy a stočíme do tvaru slimáka.
Uložíme na zľahka vyastenú panvicu.
Zalejeme paradajkovou omáčkou.
Podlejeme vodou.
Ochutníme soľou, korením a na miernom ohni varíme pod pokrievkou 30 minút.
Vynikajúce jedlo je hotové!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: