Ponúkame vám výborný nápad ako pripraviť lahodné zapekané bravčové mäso.
So zapekanými zemiakmi so slaninou, ako prílohou, výnimočnú chuť ešte znásobíte.
Fantastický recept z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes na výnimočné zapekané bravčové mäso so slaninou a zemiakmi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
12 g soli
5 g mletého čierneho korenia
5 g provensálskych byliniek
Na omáčku:
100 ml rastlinného oleja
5 g sladkej mletej papriky
5 g sušeného cesnaku
Na náplň:
120 g slaniny
150 g cibule
300 g kapusty
5 g soli
5 g mletého čierneho korenia
10 ml rastlinného oleja
Na zemiaky:
500 g zemiakov
120 g slaniny
5 g soli
5 g mletého čierneho korenia
10 ml rastlinného oleja
5 g sladkej mletej papriky
120 g cibule
Postup:
Mäso približne do polovice hrúbky narežeme na hrubšie plátky.
Potom ho posolíme, posypeme korením, bylinkami a rukami votrieme.
Do zárezov v mäse vložíme na plátky nakrájanú cibuľu a slaninu.
Mäso preložíme do plechu na pečenie.
Do malej misky s olejom pridáme mletú papriku a cesnak.
Zmes lyžicou premiešame.
Potrieme ňou mäso.
Do plechu po krajoch vložíme nastrúhanú kapustu.
Pridáme soľ, korenie a olej.
Mäso vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.
Do misky pridáme na hrubé plátky nakrájané zemiaky, korenie, soľ, mletú papriku, olej.
Krúživými pohybmi premiešame.
Zemiaky vložíme do sklenenej formy na pečenie.
Na zemiak položíme plátok slaniny, cibule, zemiak a špajľou spojíme.
Zemiaky vložíme do rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Do chrumkava upečené jemné mäsko servírujeme s opečenými zemiakmi a kapustou.
Dobrú chuť!
Video návod: