Kuracie stehná v dóze udržia mäso jedlé mimo chladničky až 12 mesiacov.
Jednoduchý recept na zavárané kuracie mäso, na ktorom si budete pochutnávať počas celého roka.
Výborný recept z youtube kanála Moja kuhinja Tanja na zavárané kuracie stehná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 kg kuracích stehien
2 ČL soli
mletú papriku
3 ČL mletej červenej papriky
1 ČL vegety
2 ČL 9% octu
3 cibule
petržlenovú vňať
Postup:
Na začiatku kuracie stehná dôkladne umyjeme.
Potom ich poukladáme na papierovú servítku.
Dosucha vyutierame.
Kura preložíme do veľkej panvice.
Potom pridáme soľ, mletú papriku, mletú sladkú papriku, vegetu.
Poriadne všetko votrieme do mäsa.
Ďalej pridáme ocot.
Dôkladne zamiešame.
Cibuľu nakrájame na veľké kolieska.
Vložíme ich do veľkej misy, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
Rukami premiešame.
Na dno zaváracieho pohára uložíme 2 plátky cibule.
Potom vložíme mäso, nakoniec pridáme cibuľu.
Poháre dôkladne zavrieme viečkami.
Na dno hrnca vložíme utierku, poukladáme poháre.
Nalejeme vodu až po vrch vrchnáka.
Prekryjeme pokrievkou.
Od chvíle, keď zovrie voda, znížime teplotu.
Varíme 5 hodín na miernom ohni.
Po piatich hodinách varenia zaváracie poháre vyberieme, prekryjeme ich dekou a necháme vychladnúť.
Takto pripravené mäso skladujeme na chladnom a tmavom mieste až 12 mesiacov.
Dobrú chuť!
Video návod: