Fantastický a rýchly koláč s čučoriedkami a tvarohovou plnkou.
Tent recept určite skúste, je jednoduchý a určite si pochutnáte.
Okrem čučoriedok môžete koláč vyskúšať aj s iným ovocím – s jahodami, černicami, malinami alebo so zmesou ovocia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
400 g hladká múka
200 g hera
120 g práškový cukor
1/2 bal. prášok do pečiva
2 ks žĺtok
1 lyžica mlieko
1 lyžica citrónová šťava
Náplň:
750 g tvaroh
150 g práškový cukor
1 bal. vanilkový cukor
2 ks vajce
Ovocie:
7 dcl čučoriedkový kompót (scediť)
Drobenka:
150 g polohrubá múka
150 g práškový cukor
2 lyžice mäkké maslo
Postup:
Všetky suroviny na cesto spracujeme v miske.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto vyformujeme na guľôčku,
Tú vyvaľkáme na hrubší plát.
Pomocou valčeka prenesieme do hlbokého plechu.
Pripravíme si náplň:
Tvaroh dobre vymiešame s vajíčkami a cukrami.
Na povrch cesta navrstvíme tvarohovú náplň.
Uhladíme.
Na náplň rovnomerne rozložíme scedené čučoriedky.
Vymiešame aj drobivú zmes na posýpku.
Nasypeme na povrch koláča.
Pečieme na 180 stupňov asi 40-50 minút do ružova.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)