Vynikajúce jemné pečivo, ktoré sa hodí ku káve alebo k čaju.
Mojim deťom pripravujeme tento recept dosť často, pretože im rožky neskutočne zachutili.
Výborný recept z youtube kanála Yasemin Gotovit na jemné plnené rožky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 vajce
50 g kryštálového cukru
1/2 ČL vanilkového cukru
štipku soli
100 g masla
150 g kyslej smotany alebo jogurtu
300 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
sezamové semiačka
vlašské orechy
hrozienka
Na potretie:
vajce
mlieko
Na posyp:
práškový cukor
Postup:
Do misky pridáme vajce, cukor, vanilkový cukor, soľ.
Metličkou rozmiešame.
Potom pridáme zmäknuté maslo, jogurt.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Pridáme múku, prášok do pečiva, rukou premiešame.
Vymiesime hladké cesto.
Misku prekryjeme.
Necháme 10 minút odstáť.
Cesto preložíme na podložku.
Rozdelíme ho na 20 častí.
Z cesta rukami ušúľame guľky a poukladáme ich na podnos.
Cesto na podložke posypeme múkou.
Valčekom rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom cca 12 cm.
Na ceste do polovice urobíme zúbkovým krájačom vedľa seba zárezy (viď video).
Na nenakrájanú časť cesta pridáme sezamové semiačka a opatrne zrolujeme.
Ako plnku môžeme použiť aj nasekané orechy s hrozienkami.
Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V malej miske zmiešame vajce s mliekom.
Zmesou potrieme rožky.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme rožky práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: