Vynikajúca nepečená maškrta, ktorú zvládnete pripraviť aj so zatvorenými očami. Je to vynikajúce a úplne jednoduché!
Okrem verzie s kyslou smotanou prinášame aj recept z ktorého zaručene nepriberiete a chuťovo skutočne veľmi pripomína dezert Milky Way.
Potrebujeme:
1 vrstva:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml mlieka
3 lyžice kukuričného škrobu
4 lyžice kondenzovaného sladeného mlieka
3 žĺtky
Vanilkový cukor
2. vrstva:
1 hrnček rozdrvených maslových sušienok (sušienky môžete v dezerte celkom vynechať a spraviť ho len ako krém)
3. vrstva
150 ml rozpustenej čokolády
1 hrnček smotany na šľahanie
1 lyžica rozpusteného masla
Postup:
V mlieku dobre rozmiešame škrob, aby sme v zmesi nemali hrudky.
Pridáme kondenzované mlieko, žĺtky, vanilku a dobre rozmiešame.
Preložíme na plameň a uvaríme hustý krém – varíme za stáleho miešania.
Krém navrstvíme do menšej misy.
Na vrstvu krému navrstvíme sušienky.
Na poslednú vrstvu rozmiešame rozpustenú čokoládu so smotanou na šľahanie a rozpusteným maslom.
Nalejeme na vrstvu sušienok.
Ak sušienky v dezerte nepoužijete, nalejte na mliečny krém.
Dáme stuhnúť a podávame.
Dezert je hotový!
Fit verzia z ktorej sa nepriberá!
2 bielky
250 g tvarohu (nízkotučný, roztierateľný)
60 g xylitolu (prípadne iné sladidlo)
30 g sušeného mlieka
30 g proteínu – vanilka alebo kokos (alebo sušeného mlieka)
10 g 100% želatíny
20 ml horúcej vody
60 g horkej čokolády (odporúčam túto)
1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
Postup:
Nad parpu si šľahačom vyšľaháme bielky do hustej peny.
Následne k nim opatrne vmiešame tvaroh, xylitol, sušené mlieko a proteín.
Hmotu opatrne miešame, dokým nedostaneme hladké cesto.
V malej miske si v 20 ml takmer vriacej vody rozpustíme želatínu.
Miešame ju, dokým sa úplne nerozpustí.
Rozpustenú želatínu primiešame do pripravenej zmesi a dobre ju premiešame.
Zmes vylejeme do menšej formy a dáme ju do chladničky.
Medzitým si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke roztopíme horkú čokoládu s kokosovým olejom.
Pripravený zákusok polejeme čokoládou a dáme ho aspoň na 2 hodiny do chladničky zatuhnúť.
Skladujeme ho v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)