Výborný a veľmi jednoduchý recept, s ktorým vždy pripravíte bravčové karé za minútku a tak, aby sa nevysušilo a nebolo tvrdé.
Na prípravu mäska vám stačia len 3 prísady.
A čo je najlepšie, takto naložené mäso vám v chladničke vydrží pokojne aj týždeň, pretože olejová marináda ho zakonzervuje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Minútku na obed alebo večeru tak máte vždy pripravenú.
Potrebujeme:
800 g bravčové karé bez kosti najlepšie chladené (6 plátkov)
olivový olej
obľúbené korenie (grilovacie korenie, korenie na bravčové mäso, korenie na pečené mäso)
Bylinky podľa chuti na servírovanie
Príloha:
Grilovaná zelenina
Št’úchané zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Postup:
Bravčové mäso si najskôr umyjeme a osušíme.
Nakrájame ho na plátky hrubé cca 2 cm.
Pod igelitom rozklepeme na cca 1,5 cm hrubé pláty.
Marinádu si pripravíme z oleja a obľúbeného korenia.
Olejom nešetríme, je dôležité, aby bolo mäso celé potreté olejovou marinádou.
Zmes korenia si môžeme namiešať aj sami – prípadne použite hotové korené zmesy.
Mäso necháme v chladničke odležať aspoň do druhého dňa.
Panvicu s hrubším dnom rozpálime, pridáme trošku oleja, vložíme plátky mäsa.
Teplotu znížime na polovicu.
Plátky opekáme z každej strany 3 minútky, prípadne podľa potreby do zlatista (ak zvolíme hrubšie kusy mäsa).
Dôležité pravidlo, aby mäsko ostalo šťavnaté a mäkké:
Držíme sa pravidla 3-3-3, tri minúty jedna strana, tri minúty druhá strana a tri minúty na odležanie.
Mäsko podávame s prílohou podľa chuti, ja odporúčam štuchané zemiaky.
Štuchané zemiaky pripravíme tak, že si zemiaky uvaríme, pridáme čerstvé maslo, poštucháme a primiešame nakrájaný medvedí cesnak (keď je sezóna) a nadrobno nakrájanú osmaženú slaninku.
Okrem toho je ako príloha výborná aj zemiaková kaša, ryža, pečené zemiaky, alebo grilované zelenina.
Tip:
Marinované mäso vydrží v chladničke aj týždeň, pretože je naložené v oleji, ktorý mäso zároveň konzervuje.
Kedykoľvek počas týždňa si môžete pripraviť rýchly a chutný obed či večeru.
Postačí vám iba 6 minút a môžete servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)