Vynikajúci recept na mäsovú pochúťku, akú ste ešte v živote nejedli.
Odkedy som narazil na tento nevšedný recept, tak ho doma pripravujem takmer pravidelne.
Zaujímavý recept z youtube kanála Appetizing.tv-Chicken Recipes na fantastickú kuraciu lahôdku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
500 g zemiakov
400 g tvrdého syra
10 g soli
10 g mletého čierneho korenia
150 g strúhanky
3 vajcia
Na vysmážanie:
30 ml rastlinného oleja
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky.
Vložíme do misky.
Pridáme soľ, korenie a nastrúhaný syr.
Ďalej do zmesi pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky a rukou všetko spolu premiešame.
Zmes vložíme do 4 uzatvárateľných fóliových vreciek.
Dáme na tri hodiny zamraziť.
Po zamrazení odstránime vrecko.
Hmotu nakrájame na 8 rovnakých častí.
V miske rozšľaháme vajcia a do druhej misky nasypeme strúhanku.
Zmes namočíme do vajíčok.
Potom ju dôkladne obalíme zo všetkých strán v strúhanke.
Mäsovú zmes osmažíme na horúcom oleji do hneda z oboch strán.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
5 krajcov bieleho chleba
500 g kuracích pŕs
1/2 PL zázvoru
1/2 ČL sladkej papriky
1 ČL mletého bieleho korenia
1/2 PL cesnaku
1 ČL soli
1 PL sójovej omáčky
1,5 PL rastlinného oleja
2 vajcia
1 PL mlieka
150 g strúhanky
20 g sezamových semienok
Postup:
Do nádoby od mixéra vložíme na kocky nakrájané chlebové plátky.
Chlieb rozmixujeme na prášok.
Potom do nádoby pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, zázvor, mletú papriku, biele korenie, cesnak, soľ, sójovú omáčku a všetko rozmixujeme.
Stôl potrieme olejom, vyložíme zmes, vytvarujeme ju a nakrájame na 8 častí.
Zmes nožom vytvarujeme do tvaru nanuku a nasunieme paličku.
Do oválnej misky pridáme vajcia, metličkou ich rozšľaháme a za šľahania pridáme mlieko.
Do vajíčka namočíme kurací nanuk, potom ho dôkladne obalíme v zmesi strúhanky a sezamovým semiačok.
Nanuk vysmažíme na horúcom oleji do hneda z oboch strán.
Mäsovú delikatesu môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: