Tento recept funguje s akýmkoľvek mäsom, ktoré máte v chladničke. Toto jedlo varím s kuracím alebo bravčovým mäsom.
A čo je najlepšie, na tento recept nepotrebujete rúru, iba panvicu.
Vyskúšajte a určite si ho zamilujete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600-700 g kuracích stehien bez kostí a kože (možno použiť aj iné mäso)
2 vajcia
60 g kukuričného škrobu
olej na vyprážanie
1-2 cibule
2 strúčiky cesnaku
¼ lyžičky čili vločiek
3 lyžice sójovej omáčky
15 gramov masla
Postup:
Mäso nakrájame na kúsky.
Okrem vykostených stehien sa výborne hodia kuracie prsia, alebo bravčová papnenka, krkovička či iné kusy mäska.
Mäsko dáme do misky.
Pridáme soľ, korenie a cesnakový prášok.
Dobre premiešame.
V samostatnej miske si rozbijeme dve vajíčka.
Pridáme škrob a dobre premiešame.
Nalejeme k mäsku a dobre premiešame.
Pripravíme si panvicu, na ktorej zahrejeme torchu oleja..
Opekáme zo všetkých strán dozlatista.
Cibuľu nakrájame nadrobno.
Rovnako nakrájame aj cesnak.
Mäsko z panvice vyberieme a vo výpeku opečieme cesnak.
Pridáme aj cibuľu a restujeme dozlatista.
Pridáme aj čili, sójovú omáčku a dobre premiešame.
Mäsko teraz vrátime späť do panvice.
pridáme aj maslo a dobre všetko spolu premiešame.
Opekáme ešte 2 minúty, kýms a omáčka nevsiakne.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.