Tak ako pre mnohých iných ľudí, aj pre mňa je leto najobľúbenejším obdobím v roku. Keď však ortuť teplomera vystúpi až príliš vysoko, predsa len si prajem, aby sa aspoň trošku ochladilo.
Kedže na moje zbožné želania počasie nereaguje, musím hľadať iné spôsoby, ako sa schladiť a osviežiť. Poznáte niečo lepšie, ako si po dlhom a horúcom pracovnom dni vychutnať ľadový drink s úžasnou chuťou? Prinášam vám skvelý recept na osviežujúce pokušenie, ktoré spája to najlepšie z letného ovocia a sladkých plážových drinkov – opité hroznové bobule!
Potrebujeme:
2 šálky bieleho vína.
½ šálky cukru
2 ½ šálky zeleného hrozna
Postup:
2 šálky vína nalejeme do čistej uzatvárateľnej nádoby.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pridáme cukor a premiešame, aby sa cukor v tekutenine rozpustil.
Nakoniec pridáme bobule hrozna, nádobu uzavrieme a vložíme na 12 hodín do chladničky, aby hrozno absorbovalo čo naviac tekutiny.
Potom nádobu vyberieme z chladničky hrozno z tekutiny vyberieme. Sladké víno však nevylievame – môžeme ho použiť samostatne alebo ako základ ďalších skvelých letných drinkov.
Hrozno necháme chvíľu na na vzduchu vyschnúť.
Potom nasypeme na čistý tanier ¼ šálky cukru, a hrozno v ňom jednoducho obalíme.
Tanier s hroznom prikryjeme a vložíme na 3-4 hodiny do mrazničky.
Po zmrazení máte skvelé opité bobuľky pre vašu letnú zábavu.
zdroj: littlethings