Tieto pečené zemiaky musíte vyskúšať.
Jedlo je raz dva na stole a ulahodí celej rodine.
Vyskúšajte a oblížete si všetky prsty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Užitočné menu.
Dobre si ho zapamätajte, pretože rodina ho bude určite pýtať znovu.
Potrebujeme:
8 zemiakov
rastlinný olej
soľ
čierne mleté korenie
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
100 g masla
200 g oravskej slaninky alebo šunky
cherry paradajky
uhorka
jarná cibuľka
olivový olej
Postup:
Zemiaky v šupke si dôkladne umyjeme.
Na jednej pozdĺžnej strane odrežeme kúsok pre lepšiu stabilitu zemiaka.
Na druhej pozdĺžnej strane vyrežeme otvor, ktorý budeme neskôr plniť.
Takto pripravené zemiaky si vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme zovrieť.
Povaríme 15 minút.
Predvarené zemiaky vyberieme z hrnca, osušíme, poukladáme na plech.
Potrieme trochou rastlinného oleja.
Každý zemiak osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom, aj sušenou petržlenovou vňaťou.
Zmäknuté maslo si pokrájame na 8 približne rovnakých pásikov.
Vložíme do otvorov v zemiakoch.
Slaninu alebo šunku si takisto pokrájame na 8 pásikov a každý položíme na maslo.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 – 35 minút.
Medzitým si umyjeme zeleninu, nakrájame si uhorku, cherry rajčiny, aj jarnú cibuľku.
Vložíme do misy, polejeme olivovým olejom, jemne osolíme a premiešame.
Pečené zemiaky servírujeme s pripraveným zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Video: