Pripravte si toto chutné a lacné jedlo.
Potrebujete len 3 suroviny, vodu a soľ.
Jednoduchá príprava a nepotrebujete ani droždie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z youtube kanála Z Fatmovej kuchyne a určite si pochutí celá rodina!
Potrebujeme:
200 ml teplej vody
1 ČL soli
300 g hladkej múky
100 g masla
vňať z mladej cibuľky
olej na opečenie
Postup:
Do misky si nasypeme soľ.
Zalejeme pohárom teplej vody a premiešame, aby sa soľ rozpustila.
Zapracujeme múku.
Vymiesime hladké vláčne cesto.
Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou.
Necháme ho 10 minút odpočívať.
Vňať z jarnej cibuľky nasekáme nadrobno.
Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
Prekrojíme ho na 4 približne rovnaké časti.
Tie vyformujeme do žemličiek, prikryjeme.
Necháme odpočívať ešte 10 minút.
Každú žemličku teraz vyvaľkáme valčekom natenko s väčším množstvom múky.
Maslo si rozpustíme a potrieme ním rovnomerne celú placku.
Potom narežeme placku na pásiky, ktoré ale úplne neprerežeme.
Nakoniec ešte posypeme nasekanou cibuľkovou vňaťou, zrolujeme a stočíme do slimáka.
Takto si spracujeme všetky 4 kúsky cesta.
Uložíme ich na tanier a necháme 20 minút vychladiť v chladničke.
Teraz si každého stočeného slimáka rozvaľkáme na placku a opečieme na rozohriatom oleji na panvici.
Dobrú chuť!