Vynikajúca dvojfarebná bábovka zo šálky, ktorá na fantasticky jemnú a nadýchanú konzistenciu.
Podľa tohoto receptu sa zaručene vydarí aj začiatočníkom.
Bábovku môžete nakoniec ozdobiť čokoládovou polevou, alebo len posypať práškovým cukrom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak máte radi hrozienka a orechy, neváhajte ich pridať do cesta.
Potrebujeme:
1 šálka cukor práškový
1 šálka mlieko vlažné
2 kusy vajcia surové
1 balíček cukor vanilkový
3/4 šálky olej
1 šálka múka polohrubá
1 šálka múka hladká špeciál
3/4 balíčka prášok do pečiva
Podľa chuti:
hrozienka
orechy vlašské posekané
Na vrch:
Čokoládová poleva
Práškový cukor
Postup:
Pripravíme si cesto:
Práškový cukor, mlieko, vajíčka, vanilkový cukor a olej vymiešame.
Pridáme do zmesi múku a prášok do pečiva.
Ak chcemae mať bábovku dvojfarebnú, odložíme tretinu cesta.
Do neho vmiešame kakao.
Dve tretiny cesta vylejeme do bábovkovej formy.
Mne sa osvedčila silikónová forma, ktorú nie je potrebné natierať a bábovka sa ľahučko vyklopí.
Ak používate klasickú formu, nezabudnite ju vymastiť a vysypať múkou.
Zvyšnú kakovú tretinu opatrne vlejeme po obvode bábovky.
My ju máme radi s orieškami a hrozienkami, takže nasypem aj hrsť posekaných orechov a hrozienok.
Pečiem pri cca na 100 C asi 50 minút.
Na záver pridám teplotu na 170 stupňov, aby bol vrch bábovky chrumkavý.
Samozrejme teplotu prispôsobte vašej rúre.
Nakoniec môžeme preliať polevu, alebo len posypať práškovým cukrom.
Bábovka je naozaj vynikajúca – jemná, lahodná a cesto ako pavučinka.
Prajeme vám dobrú chuť! :)