Iné cesto už roky nerobím. Dokonca, perníčky sú ešte lepšie ako od mojej svokry a to je skutočne čo povedať!
Potrebujeme:
750 g hladkej múky
200 g práškového cukru
1 lyžicu korenia do perníka
150 g Hery
230 g medu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia
2-3 lyžice kakaa
1 lyžičku mletej škorice
1,5 lyžičky sódy
Postup:
Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske a vypracujeme jednotné cesto. Cesto bude lepivé, ale po odležaní sa s ním skvele pracovať a nebude lepiť.
Cesto zabalíme do fólie, vložíme do chladničky, aby sa počas noci odležalo.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pracovnej doske (ide to aj bez podsypania múkou) a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 5 maximálne 8 minút, aby sa cesto nevysušilo.
Po upečení potrieme bielkom pre krásny lesk (ak nechcete nemusíte) a ozdobíme podľa fantázie.