Recept na vynikajúci mokrý koláč, ktorý je jednoduchý na prípravu a určite si ho zamilujete.
Je neskutočne šťavnatý a lahodný, odporúčam ho všetkými desiatmi.
Tento recept sme našli na youtube kanáli Cesminaz a je naozaj vynikajúci.
Postup:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cesto:
200 g múka hladká
200 g cukor kryštálový
4 ks vajcia
3 PL kakao
15 g prášok do pečiva
štipka soľ
1 dl olej
Poleva:
3 dl mlieko
1 dl olej
200 g cukor kryštálový
3 PL kakao
1 ks cukor vanilkový
Postup:
Celé vajíčka s cukrom a soľou vyšlaháme do penista.
Následne k nim striedavo všľaháme olej a múku, ktorú sme si už vopred zmiešali s kakaom a práškom do pečiva.
Hotové cesto vylejeme na naolejovaný, múkou vysypaný plech (35×25 cm) a pečieme na 190 °C 20 minút.
Kým sa cesto pečie, urobíme polevu.
Dáme do hrnca mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, kakao a olej.
Privedieme celé do varu a varíme 5-6 minút.
Poleva má trocha zhustnúť. Hotovú polevu dáme zatiaľ bokom.
Upečené, ešte mierne teplé cesto pokrájame a vylejeme naň celú polevu.
Poleva má byť ešte teplá, ale nie veľmi horúca.
Cesto tú polevu pekne vsiakne.
Nakoniec už len ľubovoľne koláčik ozdobíme napríklad kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)