Pripravte si doma lahodnú vysmážanú cibuľu podľa nášho nenáročného receptu.
Dlho som sa musel odhodlávať, aby som tento recept vyskúšal, ale nakoniec som to ani na sekundu neoľutoval, keďže výsledok bol fantastický.
Nikdy by som nečakal, že z obyčajnej cibule vytvoríme také efektné a veľmi chutné jedlo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fantastický recept z youtube kanála köyden lezzetler na vysmážané cibule.
Potrebujeme:
2 cibule
2 vajcia
100 ml mlieka
1 pohár strúhanky
1 pohár pšeničnej múky
1 ČL soli
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
oregano
(pohár=200 ml)
Postup:
Na začiatku ošúpeme cibule.
Odstránime strapce.
Cibule nakrájame na 16 častí odspodu na hrúbku prsta (viď video).
Do misky pridáme vajcia, mlieko a rozšľaháme metličkou.
Do ďalšej misky pridáme strúhanku a múku.
Pridáme aj soľ, čierne korenie, mletú papriku, oregano.
Všetko spolu premiešame lyžicou.
Cibuľu obalíme v múčnej zmesi.
Potom ju ponoríme do vajíčkovej zmesi.
Poriadne ju nanesieme do všetkých záhybov.
Cibuľu potom opäť poriadne obalíme v múčnej zmesi.
V hrnci zohrejeme olej na vysokú teplotu.
Cibuľu opatrne vložíme do hrnca.
Vysmažíme ju do hneda z oboch strán.
Do chrumkava vysmaženú cibuľu môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus: Cibuľové rezne – nahradia aj mäso
Potrebujeme:
Cibuľa – 0,5 kg
Cesnak – 2 – 3 strúčiky
Krupica – 100 g
Vajcia – 2 ks
Soľ, mleté čierne korenie
Paradajková šťava – 1,5 šálky (môžete použiť paradajkový pretlak)
Postup:
V miske zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, krupicu a vajcia.
Premiešame a zo zmesi tvoríme „rezne“.
Tie vypražíme v oleji dozlatista z oboch strán.
Potom vyberieme, na panvicu do výpeku nalejeme paradajkovú šťavu alebo pretlak a necháme prevrieť.
Zalejeme upečené rezne a necháme všetko spolu prevariť, kým tekutina nezhustne.
Podávame so šalátom.
Video návod: