Vynikajúci recept na rýchly a veľmi chutný obed z kuracieho mäska a výbornej omáčky.
Určite skúste tento recept, je vynikajúci.
Potrebujeme:
300 g šampiňónov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g kuracích pŕs
300 ml šľahačkovej smotany
4 PL kyslej smotany
1 celá paprika
2 strúčiky cesnaku
2 PL hladkej múky
3 PL slnečnicového oleja
soľ a korenie podľa chuti
trochu petržlenovej vňate
Postup:
Kuracie prsia umyte.
Nakrájajte na tenšie pásiky, osoľte a okoreňte.
Cesnak pretlačte do mäsa, nasekajte trochu petržlenovej vňate.
Dobre premiešajte.
Na záver do misky s mäsom pridajte kyslú smotanu a opäť dobre premiešajte.
Nechajte odstáť v smotanovej marináde približne hodinu.
Medzitým si očistite šampiňóny a nakrájajte ich na kocky.
To isté urobte s paprikou, ibaže z nej nezabudnite odstrániť semiačka.
Papriku môžete použiť červenú alebo zelenú, podľa toho, ktorú máte radšej.
Na panvici nechajte rozohriať olej, papriku zľahka osmažte, pridajte kurča a šampiňóny.
Smažte bez pokrievky aspoň 10 minút.
Potom zakryte a počkajte ďalších 10 minút, kým sa mäso trochu podusí.
Na záver pridajte do mäsa šľahačkovú smotanu a zároveň múku rozmiešanú v troche vody, aby omáčka dobre zhustla. Nesmie byť riedka!
Duste ešte asi 10 minút, kým omáčka nie je dostatočne hustá a potom podávajte.
Recept chutí vynikajúco s cestovinami, ryžou ale aj s domácimi haluškami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)