Vynikajúci a jednoduchý recept z bravčového mäsa, ktorý si určite zamilujete.
Lovecké rezne na šťave sú veľmi jemné, lahodné a u nás dokonca obľúbenejšie ako tie vyprážané.
Podávajte ideálne so zemiakovou kašou, alebo pečenými zemiakmi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1500 g bravčové pliecko, stehno alebo karé
4 PL masť bravčová
4 ks cibuľa
10 strúčikov cesnak
soľ
rasca celá
bobkový list
Na obaľovanie:
4 PL múka hladká
štipka korenie kari
1 lyžička paprika mletá sladká
Postup:
Najskôr si prirpavíme bravčové mäso.
Ak ho máte v celku, nakrájame ho na hrubé rezne, asi po 2 cm.
Ak máte už nakrájané, budete mať o starosť menej.
Pekáč vytrieme dvomi lyžicami masti.
Cibuľu nakrájame na polkolieska.
Strúčiky cesnaku očistíme.
Dno pakáča hojne posypeme nakrájanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku.
Posypeme rascou podľa chuti.
V hladkej múke rozmiešame koreniny (bez soli) a na panvici rozohrejeme zbytok bravčovej masti.
Pláty mäsa (nenaklepané) obaľujeme v múčnej zmesi a opečieme z oboch strán, z každej asi dve minúty, aby sa mäso zatiahlo.
Vďaka múčnemu obalu zostane všetka šťava v mäse.
Opečené mäso poukladáme pomocou klieští do pekáča na cibuľu. Až teraz ho podľa chuti osolíme.
Pod panvicou znížime plameň, zalejeme asi pol litrom horúcej vody a krátko povaríme.
Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči.
Pridáme bobkový list.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a nezakryté pečieme za občasného polievania výpekom.
Po pol hodine mäso obrátime a dopečieme do zlatova.
Múčny obal sa z mäsa pri pečení postupne v šťave rozpustí a zahustí finálny výpek.
Podľa potreby počas pečenia podlievame vodou.
Podávame so zemiakovou kašou.