Preplachujete kuraciu pečienku pred prípravou studenou vodou?
Poradíme vám, prečo by ste to mali vždy robiť s horúcou až vriacou vodou.
Toto je jedna z najlepších kuchárskych rád na prípravu chutnej a mäkkej pečienky.
Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu zo stránky napadovy.blog.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hydinová pečeň je obľúbeným jedlom, nielen preto, že je lacná, rýchlo tepelne pripravená, ale aj lichotí naším chuťovým receptorom.
Restovaná kuracia pečeň na cibuľke je slovenskou klasikou.
Kuracie pečienky sú tiež zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré v sebe skrývajú.
Tento postup veľmi dobre poznajú aj v profesionálnych kuchyniach.
Potrebujeme:
700 g pečienky
3 – 4 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 PL kyslej smotany
2 PL vody
1 ČL horčice
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Pečienku si nakrájame na menšie kúsky.
Zalejeme horúcou až vriacou vodou.
Necháme stáť 2 – 3 minúty.
TIP:
Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká a jemná.
Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.
Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli.
Keď je cibuľa sfarbená do zlatista.
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.
Po 30 – 60 sekundách pridáme pečienku.
Podľa chuti osolíme a znížime teplotu.
Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.
Omáčka:
Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice – obe prísady jednoducho zmiešame.
Zalejeme pečienku.
Dusíme pod pokrievkou 10 minút.
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Pečienka je výborná aj len s obyčajným chlebíkom.
Prajeme dobrú chuť!