Pripravte si doma neskutočne chutnú večeru a rozhodne neoľutujete.
Recept mi posunula kamarátka a odkedy som ho vyskúšala, tak ho musím deťom pripravovať párkrát v týždni.
Výnimočný recept na posúch z youtube kanála einfach lecker.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 ml mlieka (alebo vody)
2 PL cukru
1/2 ČL soli
1/2 ČL sušeného droždia
1 PL rastlinného oleja
350-380 g pšeničnej múky
Na plnku:
100 g čerstvých byliniek (3 jarné cibuľky, kôpor, petržlenovú vňať)
30 g masla
soľ
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
Postup:
Do misky pridáme teplé mlieko, cukor, soľ, droždie, olej.
Všetko spolu premiešame lyžicou.
Potom pridáme múku, premiešame a vymiesime vláčne cesto.
Pridáme olej, cesto opäť vymiesime.
Prekryjeme fóliou.
Necháme 30 minút odstáť.
Kôpor, petržlenovú vňať a cibuľku nakrájame na malé kúsky.
Nakrájané bylinky vložíme do misky.
Pridáme rozpustené maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku.
Lyžičkou zmiešame.
Cesto vyberieme s naolejovanými rukami na tvrdú podložku.
Rozdelíme ho na 4 časti.
Cesto stočíme do guliek.
Každú guľku cesta rozvaľkáme na tenkú vrstvu.
Na cesto rovnomerne rozotrieme bylinkovú zmes a cesto zrolujeme.
Potom rolku zrolujeme do slimáka.
Rolky namočíme do múky a poukladáme ich na suchý plech.
Cesto na plechu prekryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút odstáť.
Prsty si namočíme do oleja, cesto roztiahneme na placku a vymastíme vajíčkom.
Cesto dáme piecť do rúry na 20-25 minút pri teplote 180°C.
Po dopečení pomastíme teplé posúchy zmäknutým maslom.
Necháme ich vychladnúť a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: