Fantastická TVAROHOVÁ rýchlovka s broskyňami: Výborný koláč s ovocím – šťavnatý, vynikajúci a príprava zaberie pár minút!

[mashshare]

Vynikajúci svieži koláčik, ktorý si zamilujete.

Je nielen veľmi chutný, šťavnatý, ale viete ho aj rýchlo pripraviť.

Vynikajúci recept sme našli na stránke Varíme a pečieme s láskou.

Potrebujeme:

6 vajec (zvlášť žĺtka a bielka)

6 PL práškového cukru

2 PL oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 PL polohrubej múky

1/2 balíčku prášku do pečiva

kakao

Plnka:

500g jemného tvarohu (alebo aj viac)

1 vanilkový cukor

práškový cukor podľa chuti

citrónová šťava

maslo

Ďalej:

 

 

Broskyne v konzerve

2 balíčky vanilkového pudingového prášku

Vanilkový cukor

Postup:

 

Najprv vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do penista.

Prilejeme postupne olej a primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom

Bielky vyšľaháme na sneh.

 

 

Všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Pečieme na cca 160 stupňov asi 10 min.

Plnka:

 

 

500g jemného tvarohu (alebo aj viac), 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, citrónová šťava, maslo – všetko vyšľaháme spolu.

Plnku rovnomerne natrieme na vychladnutý korpus.

Šťavu z broskýň zlejeme a dolejeme vodu tak, aby sme mali 750ml tekutiny, prípadne dochutíme ešte cukrom a citrónom.

2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu.

Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý puding.

 

 

Broskyne nakrájame na drobnejšie kúsky a rozložíme na tvarohovú vrstvu.

Polovychladnutý puding nalejeme na broskyne a rozotrieme, kým nezatuhne.

 

 

Necháme vychladnúť a zatuhnúť v chladničke aj niekoľko hodín.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes