Tento mini chlieb je veľmi jednoduchý na prípravu, v rúre sa za 10 minút nafúkne ako balón a je naozaj výborný.
Dokonca, môžete ho aj zamraziť – ja robím vždy väčšiu zásobu a mám poruke vždy, keď potrebujem domáce pečivo.
Chlebík sa dá aj plniť a chuťovo je naozaj vynikajúci.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept sme našli na kanáli Enfes Yemek Tarifleri.
Potrebujeme:
1 pohár teplého mlieka (200 ml)
Pol pohára teplej vody (100 ml)
Pol pohára bieleho jogurtu (100 gramov)
1 balenie čerstvého droždia (42 gramov)
1 polievková lyžica kryštálového cukru (20 gramov)
2 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)
1 čajová lyžička soli (8 gramov)
5 šálok hladkej múky (600 gramov)
Potrebujeme:
V miske zmiešame teplé mlieko a teplú vodu.
A rozmiešame droždie a cukor.
Premiešame a pridáme jogurt.
Opäť dobre premiešame a nalejeme olej.
Postupne pridávame do cesta múku.
Zároveń miešame.
Keď pridáme všetku múku a na záver aj soľ, začneme cesto miesiť.
Vymiesime jednotné cesto.
Necháme ho v prikrytej miske odpočívať 45 minút.
Ako môžete vidieť, cesto zväčšilo svoj objem.
Teraz cesto ešte na pomúčenej doske prehnetieme a vytvarujeme na valec.
Ten rozdelíme na 12 menších dielov.
Každý rozvaĺkáme do tvaru kruhu s priemerom asi 14 centimetrov.
Teraz už len kruhy postupne upečieme v rúre.
Pri teplote 250 stupňov pečieme 10 minút.
Chlebíky sa počas pečenia krásne nafúknu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: