Výborné rezne, ktoré sú u nás v rodine populárnejšie, ako tie vyprážané.
Sú jednoduché na prípravu a nezaťažia organizmus ako tie vyprážané v torojbale.
Navyše, ostanú šťavnaté a jemné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Odporúčam všetkými desiatimi.
Potrebujeme:
900 g bravčové karé (na osobu počítame cca 150 g)
4-5 polievkových lyžíc strúhanky
2-3 ks vajce (podľa veľkosti)
olej podľa potreby
na dochutenie mäsa:
soľ
mleté čierne korenie
prípadne iné obľúbené korenie: mletá rasca, mletá červená paprika a pod.
Príloha:
Zemiakové kaša
Pečené alebo varené zemiaky
Ryža
Postup:
Bravčové karé (môžeme zvoliť aj bravčové stehno alebo krkovičku) umyjeme a osušíme.
Nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
Mierne rozklepeme a okoreníme podľa obľuby.
Vajcia rozšľaháme, trošku osolíme.
Bravčové rezne najprv naklepeme v strúhanke.
Keď sú celé obalené, namáčame ich v rozšľahaných vajciach.
Pripravíme panvicu na pečenie.
Panvicu poriadne rozohrejeme, pridáme olej (nie príliš veľa).
Rezne, ktoré sme si namáčali v rozšľahaných vajciach opekáme z každej strany dozlatista.
Trvá to iba zopár minút.
Hotové opečené rezne vyberáme a ihneď ukladáme na zapekaciu misu alebo menší plech.
Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov cca 30-40 minút do mäkka.
Bravčové mäso je najlepšie pripraviť deň vopred.
Stačí ho potrieť olejom a nakoreniť obľúbeným korením.
Bravčové rezne budú nielen chutnejšie, mäso bude aj vláčnejšie, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave.
Namiesto bravčového mäsa môžeme zvoliť aj mäso kuracie alebo morčacie, pečieme ho však kratšie.