Aj z obyčajných zemiakov môžete vykúzliť vynikajúce jedlo s francúzskym šmrncom.
A budte si istí, že keď túto pochúťku raz vyskúšate, nebudete sa jej vedieť nabažiť!
Tieto zemiaky voláme Francúzske alebo Parížske zemiaky a sú najozaj vynikajúce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zárukou delikátnej chuti je cesnaková zálievka.
Navyše, sú omnoho ľahšie ako klasické zemiakové šaláty s majonézou.
Potrebujeme:
750 g menších nových 2 lyžice olivového oleja
Soľ
Korenie podľa chuti
Omáčka:
1 väčší strúčik cesnaku
70 ml rastliného oleja
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice jablčného octu
2 lyžice petržlenovej vňate
1 lyžicu kryštálového cukru
Postup:
Petržlenovú vňať si najemno nasekáme.
Umyté zemiaky prekrojíme na polovice.
Vložíme do väčšej misky.
K zemiakom pridáme olivový olej.
Pridáme soľ a korenie.
Všetko dôkladne premiešame.
Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 220 stupňov.
Zatiaľ, čo sú zemiaky v rúre, pripravíme si omáčku.
Pretlačený censnaka zmiešame s octom, cukrom, horčicou a olejom.
Hotové zemiaky preložíme do misky.
Zmiešame s omáčkou.
Posypeme petržlenovou vňaťou a dobre zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)