Výborný klasický kokosový koláč s čokoládovým krémom.
Našli smeho pre vás na kanáli Sweet Kitchen Adventures a je skutočne vynikajúci.
Potrebujeme:
– 6 bielkov,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
– 150 g práškového cukru,
– 150 g strúhaného kokosu,
– 75 g hladkej múky,
– 1/2 prášku do pečiva.
Na krém:
– 1 l mlieka,
– 4 čokoládové pudingy v prášku,
– 8 PL kryštálového cukru,
– 250 g masla / Hery.
Na polevu:
– 200 g čokolády na varenie,
– rastlinný tuk podľa potreby a požadovanej konzistencie polevy.
Postup:
V miske si vyšľaháme bielky s cukrom.
Do snehu, ktorý nám takto vznikne ručne vmiešame múku s práškom do pečiva.
Dobre premiešame a následne vmiešame strúhaný kokos.
Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom a pečieme v predhriatej rúre.
Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 180 stupňov.
Pripravíme si krém:
V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky.
Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom.
Keď zovrie, pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme klasický puding.
Zložíme z plameňa, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí vyšľaháme so zmäknutým maslom.
Na upečené, vychladnuté cesto natrieme krém.
Nakoniec si pripravíme polevu.
Čokoládu dáme rozpustiť do vodného kúpela spolu s tukom.
Nalejeme na krém – rozvnomerne tak, aby sme pokryli celý povrch.
Necháme stuhnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)