Takú chutnú kapustu ste ešte nejedli.
Hlávka kapusty plnená hmotou z mletého mäsa, tvrdým syrom a zabalená v slaninke, to je jednoducho delikatesa.
Neváhajte už ani sekundu a tento recept určite vyskúšajte!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujete len pár surovín a vďaka tomuto receptu z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes vyčarujete famózne jedlo.
Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu
1 kg mletého mäsa
5 g soli
5 g čierneho mletého korenia
2 vajcia
400 g slaniny
150 g tvrdého syra
Postup:
Z kapusty si vyrežeme hlúb.
Vydlabeme do nej dutinu.
Do samostatnej misy si dáme mleté mäso.
Rozklepneme si vajíčka.
Osolíme a okoreníme.
Dobre premiešame, aby sa všetky prísady prepojili.
Hmotou z mletého mäsa teraz naplníme dutinu v kapuste.
Do stredu umiestnime tehlu tvrdého syra.
Kapustu položíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Zvonku ju takisto obalíme mäsovou hmotou.
Potom ju celú obložíme plátkami slaniny.
Pečieme v predhriatej rúre asi 2 hodiny pri teplote 160 °C.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: