Nepečený dezert je to práve, ak chcete vykúzliť dokonalú maškrtu s minimálnou námahou.
Žiadne miesenie cesta a nemusíte ani zapínať rúru.
Stačí len naukladať sušienky, navrstviť dva druhy krému, ktoré máte raz dva hotové a nechať vychladiť.
Tento recept z youtube kanála Cookrate – Cakes si ukladáme medzi obľúbené!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g sušienok
200 g nutelly
1 l mlieka
5 vajec
230 g kryštálového cukru
5 ml vanilkovej esencie
250 g tvarohu
plech s rozmerom 20 x 30 cm
Postup:
Na plech uložíme vedľa seba sušienky.
V samostatnej miske si metličkou vyšľaháme vajíčka s kukuričným škrobom, cukrom a vanilkovou esenciou.
Na sporák dáme hrniec s litrom mlieka, zašľaháme vajíčkovú zmes.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, do ktorého následne zašľaháme tvaroh.
Krém rozdelíme do dvoch misiek a do jednej pridáme nutellu.
Na sušienky rozotrieme nutellový krém, potom svetlý krém.
Na vrch uložíme opäť vrstvu sušienok.
Hotový dezert odložíme do chladničky na 3 hodiny.
Potom už stačí len nakrájať a môžeme ho podávať.
BONUS
Potrebujeme:
400 ml vody
400 g sušienok
400 ml šľahačkovej smotany
100 g práškového cukru
500 g mascarpone
150 g bielej čokolády
plech s rozmerom 25 x 25 cm
Postup:
Do formy si naukladáme sušienky, ktoré sme predtým namáčali vo vode.
V samostatnej miske si vyšľaháme krém zo šľahačkovej smotany, práškového cukru, mascarpone.
Krém rozdelíme na dve časti (časť odoberieme do druhej misky).
Do jednej misky pridáme rozpustenú bielu čokoládu, nutellu.
Vyšľaháme na kompaktnú hmotu.
Na sušienky najskôr navrstvíme svetlý krém, potom uložíme vrstvu sušienok, na tie navrstvíme nutellový krém a celý proces vrstvenia opakujeme.
Vrch posypeme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!