Máte chuť na vynikajúce slané pagáče? Táto pochúťka je pre vás to pravé orechové.
Bez týchto slaných chuťoviek si už neviem predstaviť žiadnu oslavu a rodinné stretnutie, robíme si ich aj len tak- na domáce chumkanie pred televíziou. :-)
Lahodný recept z youtube na neuveriteľne jemné a lahodné slané pagáčiky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tajomstvo výbornej chuti spočíva v pomerne nobvyklej prísade v ceste – vajíčkach uvarených natrdo.
Neuveríte, ako fantasticky toto neozvyčajné vylepšenie chutí.
Potrebujeme:
2 vajcia
200 g masla alebo margarínu
150 g mäkkého syra
1/2 lyžičky soli
200 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 vajce na potretie
sezamové semienka
Postup:
Najskôr si uvaríme vajíčka – rozdiel oproti iným receptom je v tom, že do receptu idú nie surové, ale uvarené vajíčka.
Do väčšej misky si najemno nakrájame natvrdo uvarené ošúpané vajcia.
Pridáme maslo, syr a štipku soli.
Všetko spolu roztlačíme vidličkou a pomiešame.
Do zmesi pridáme aj múku a prášok do pečiva.
Hmotu miesime rukami, kým nám nevznikne cesto.
Pracovnú plochu posypeme múkou.
Cesto si teraz rozvaľkáme.
Pomocou malého pohárika vyrežeme z cesta kolieska.
Pohárik si namáčame do múky, aby sa nám cesto nelepilo.
Zvyšné cesto môžeme nakrájať na obdĺžniky.
Vykrojené cesto si uložíme na vystlaný plech, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
Plech dáme do predhriatej rúry na 220°C a necháme piecť 20 minút.
Úžasne jemné slané pečivo môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť:-)
Video návod: