Ryžové fašírky bez múky: Neuveriteľne jednoduchý a lahodný recept, ktorý vás prekvapí neprekonateľnou chuťou!

[mashshare]

Tento recept ma naučila moja svokra a odvtedy fašírky nerobím iným spôsobom.

Deti si ich rovnako obľúbili a som nútená ich pripravovať párkrát do týždňa.

 

 

Vynikajúci recept z youtube na famózne domáce ryžové fašírky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g ryže

4 šálky vody

1 ČL soli

50 ml roztaveného masla

3 vajcia

Na mäsovú zmes:

1 cibuľu

400 g mletého mäsa

1 ČL soli

mleté čierne korenie

mäsové korenie podľa chuti

Na obal:

3 vajcia

2 PL kukuričného škrobu

strúhanku

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Do rajnice pridáme umytú ryžu.

Nalejeme horúcu vodu, soľ, prekryjeme pokrievkou.

Varíme na miernom ohni, kým sa neodparí voda.

Ryžu vložíme do misky a necháme vychladnúť.

 

 

Na kocky nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.

Pridáme mleté mäso a špachtľou zamiešame.

Potom pridáme soľ, čierne korenie, mäsové korenie.

Za miešania varíme na strednom ohni.

 

 

Do misky s ryžou pridáme rozpustené maslo, vajcia a lyžicou dôkladne premiešame.

Do malej misky vložíme potravinovú fóliu.

Do nej dáme ryžu, ktorú rovnomerne vyformujeme.

Do stredu vložíme 1-2 polievkové lyžice mäsovej plnky.

Pevne obalíme fóliou.

Vyformuje do guľky.

 

 

Do menšej misky pridáme vajcia, škrob a metličkou miešame, kým nezmiznú hrudky.

Do zmesi potom ponoríme fašírky, obalíme v strúhanke a poukladáme na podložku.

 

 

Na panvici zahrejeme olej, vložíme fašírky a smažíme ich dozlatista.

Po vysmažení poukladáme fašírky na servítkou vystlanú tácku.

Chrumkavé voňavé fašírky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes