Tento recept ma naučila moja svokra a odvtedy fašírky nerobím iným spôsobom.
Deti si ich rovnako obľúbili a som nútená ich pripravovať párkrát do týždňa.
Vynikajúci recept z youtube na famózne domáce ryžové fašírky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400 g ryže
4 šálky vody
1 ČL soli
50 ml roztaveného masla
3 vajcia
Na mäsovú zmes:
1 cibuľu
400 g mletého mäsa
1 ČL soli
mleté čierne korenie
mäsové korenie podľa chuti
Na obal:
3 vajcia
2 PL kukuričného škrobu
strúhanku
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Do rajnice pridáme umytú ryžu.
Nalejeme horúcu vodu, soľ, prekryjeme pokrievkou.
Varíme na miernom ohni, kým sa neodparí voda.
Ryžu vložíme do misky a necháme vychladnúť.
Na kocky nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji.
Pridáme mleté mäso a špachtľou zamiešame.
Potom pridáme soľ, čierne korenie, mäsové korenie.
Za miešania varíme na strednom ohni.
Do misky s ryžou pridáme rozpustené maslo, vajcia a lyžicou dôkladne premiešame.
Do malej misky vložíme potravinovú fóliu.
Do nej dáme ryžu, ktorú rovnomerne vyformujeme.
Do stredu vložíme 1-2 polievkové lyžice mäsovej plnky.
Pevne obalíme fóliou.
Vyformuje do guľky.
Do menšej misky pridáme vajcia, škrob a metličkou miešame, kým nezmiznú hrudky.
Do zmesi potom ponoríme fašírky, obalíme v strúhanke a poukladáme na podložku.
Na panvici zahrejeme olej, vložíme fašírky a smažíme ich dozlatista.
Po vysmažení poukladáme fašírky na servítkou vystlanú tácku.
Chrumkavé voňavé fašírky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: