V tomto článku vás naučíme metódu, ktorá vám prinesie nové možnosti prípravy rýchlej večere alebo občerstvenia.
Je to zrejme najjednoduchší spôsob vysmážania cesta, s akým ste sa stretli.
Jedlo je hotové veľmi rýchlo a môžete si byť istí, že táto dobrota poteší všetkých členov rodiny.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirovali sme sa na youtube kanáli Nefis Sanal Lezzetler a dúfame, že to bude pre vás užitočný tip.
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
200 ml teplej vody
100 ml teplého mlieka
1 PL kryštálového cukru
1 ČL sušeného droždia
1 ČL soli
vrecúško na zips
Postup:
Pripravíme si obyčajné zatváracie plastové vrecúško.
Do zatváracieho vrecúška nasypeme lyžicu cukru a lyžičku sušeného droždia.
Nalejeme vodu a mlieko.
Pretrepávame, kým sa cukor a droždie nerozpustia.
Potom do vrecúška nasypeme múku a lyžičku soli.
Vrecúško uzavrieme a cesto dobre premiesime.
Vrecúško potom prikryjeme bavlnenou utierkou.
Necháme kysnúť 1 hodinu v teple.
Na panvicu nalejeme väčšie množstvo oleja.
Necháme dobre zahriať.
Po uplynutí doby kysnutia vrecúško otvoríme.
Vypustíme z neho vzduch.
Jeden roh na vrecúšku odstrihneme asi vo vzdialenosti 1,5 – 2 cm.
Teraz vytláčame malé množstvo cesta z vrecúška na panvicu a odstrihneme.
Potom jemne pritlačíme lyžicou.
Vysmážame dozlatista.
Potom ukladáme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu.
Hotovo.
Toto chutné pečivo si zamilujete.
Dobrú chuť!
Video návod: