Túto fantastickú tortu si pripravíte úplne bez vajec a jej základ tvorí kyslá smotana.
Recept je veľmi jednoduchý a takáto torta bude zaručene hviezdou slávnostného stola.
Je veľmi lahodná a rozplýva sa na jazyku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirujte sa aj vy a ochutnajte tento skvelý dezert podľa portálu souspark.
Potrebujeme:
200 g kyslej smotany
140 – 160 g kryštálového cukru
450 g hladkej múky
150 g masla
30 g kakaa
1,5 ČL prášku do pečiva
Na krém:
600 g kyslej smotany
100 – 120 g práškového cukru
Postup:
Ako prvé si pripravíme cesto.
Do hlbokej misy pridáme cukor a kyslú smotanu.
Pridáme aj rozpustené maslo a všetko spolu miešame tak dlho, kým sa cukor nerozpustí.
Do tejto hmoty preosejeme múku s práškom do pečiva.
Premiešame a vymiesime cesto.
To potom rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Do jednej nasypeme kakao a dobre zapracujeme.
Každý kúsok cesta rozvaľkáme na potravinársku fóliu, zabalíme a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Potom rozdelíme každý kus cesta na 3 časti, po jednom preložíme na papier na pečenie a rozvaľkáme na tenkú vrstvu.
Z každého cesta vykrojíme kruh veľkosti tortovej formy, ktorú máme k dispozícii.
Poprepichujeme vidličkou, položíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 5 – 6 minút (takto upečieme každý kruh).
Medzitým si pripravíme krém.
Do hlbokej misky si dáme kyslú smotanu s práškovým cukrom a šľaháme mixérom 5 minút.
Teraz stačí len zostaviť tortu.
Do tortovej formy položíme prvý upečený kakaový korpus, natrieme krémom a na vrch položíme svetlý korpus.
Takto vrstvíme, až kým sa nám neminú všetky korpusy.
Vrch natrieme krémom a dáme na 2 hodiny vychladiť do chladničky.
Svetlé odrezky z korpusov, ktoré nám ostali pri vykrajovaní kruhov pomelieme a ozdobíme nimi tortu.
Hotovo.
Dobrú chuť!