Našla som vynikajúci recept z bravčového mäsa.
Je originálny, jednoduchý a rýchly na prípravu a chutí naozaj fantasticky.
Tento recept chystám aj na zajtrajší nedeľný obed, pretože nám doma všetkým veľmi zachutil.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Našli sme ho pre vás na youtube a podľa jednoduchého a prehľadného video-receptu ho hravo zvládnete.
Potrebujeme:
bravčové karé– 1 kg
cibuľa – 100 g
slanina – 100 g
tvrdý syr – 150 g
soľ
čierne korenie
nakladaná kapusta s mrkvou – 300 g
olej
Postup:
Bravčovú kotletu vcelku nakrájame na hrubé plátky.
Každý kúsok ešte v strede nakrojíme.
Vytvoríme tak hlboké zárezy – kapsy, do ktorých budeme vrstviť náplň.
Teraz si mäso aj v zárezoch osolíme a okoreníme podľa chuti.
Pripravíme si náplň:
Nakrájame si cibuľu na hrubšie kolieska.
Syr si nakrájame na plátky.
Rovnako aj slaninku si nakrájame na plátky.
Teraz môžeme plniť:
Do každého zárezu umiestnime plátok slaniny, syr a cibuľu.
Takto pripravené preložíme do zapekacej misy.
Do misy – bo bokoch – tiež pridáme nakladanú kapustu s mrkvou.
Kapustu s mrkvou polejeme olejom.
Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
K tomuto skvelému jedlu už netreba chystať žiadnu prílohu, u nás sa podáva rovno z misy. Ak ale prílohu chcete, k tomuto receptu sa výborne hodia pečené zemiaky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: