LANGOŠE bez kysnutia z jogurtu: Tento recept od kamarátky u nás kraľuje už 25 rokov – mäkučké aj na druhý deň!

Vynikajúci nápad na rýchly a vynikajúci obed, ktorý miluje celá rodina. Skúste langoše podľa tohoto receptu.
[mashshare]

Vynikajúci nápad na rýchly a vynikajúci obed, ktorý miluje celá rodina.

 

 

Skúste langoše podľa tohoto receptu.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

olej na vyprážanie

Na podávanie:

 

 

Syr

Kečup

Tatárska omáčka

Cesnak

Kyslá smotana

Olej

Majonéza

Postup:

Do misy dáme suché suroviny:

 

 

múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame.

Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko.

Zamiešame lyžičkou a vymiesime v ruke jemné a hladké cesto.

 

 

Miesime, kým sa cesto neprestane lepiť.

Nečakáme na kysnutie a cesto rozdelíme na dve polovice.

Každú polovicu rozdelíme na 4 časti – máme teda 8 kúskov cesta.

 

 

Kúsok cesta v rukách natiahneme do želanej veľkosti, teda čo najviac.

Vkladáme do rozpáleného oleja minimálnej hĺbky 2 cm.

Smažíme na strednom stupni z obidvoch strán dozlista.

 

 

Prebytočný olej necháme odkvapkať.

Langoše potrierame cesnakom, alebo kečupom a kyslou smotanou.

Môžeme aj posypať syrom, každý, ako mu chutí.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes