Vďaka týmto trom receptom na mimoriadne chutné nátierky sa stanete hviezdou večierkov.
Samotná príprava vám nezaberie veľa času.
Tipy z kanálu youtube na famózne jednohubkové nátierky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na škvarkovú nátierku:
300 g škvariek
100 g nakladaných uhoriek
50 g nakladanej papriky
1 cibuľu
1 vajíčko natvrdo
2 strúčiky cesnaku
2 ČL horčice
korenie a soľ
Na sardinkovú nátierku:
1 cibuľu
5 uhoriek
3 konzervy sardiniek
korenie a soľ
šťavu z 1/2 citróna
150 g gréckeho jogurtu
200 g nátierkového masla
Na zelerovú (Silvestrovskú) nátierku:
1 mrkvu
1/2 menšieho zeleru
strúčik cesnaku
100 g tvrdého syra (gouda)
120 g majonézy
kari korenie
soľ
Postup:
Škvarková nátierka:
Do mlynčeka postupne pridávame nakladané uhorky, papriku a škvarky.
Na malé kúsky nožom nasekáme cibuľu, vajíčko natvrdo.
A najemno nastrúhame cesnak.
Nasekané ingrediencie pridáme do škvarkovej zmesi spolu s horčicou, pomletým čiernym korením (podľa chuti), soľou.
Všetko spolu dobre zamiešame.
Nátierku necháme uležať v chladničke do nasledujúceho dňa.
Zelerová nátierka:
Do väčšej misky najemno nastrúhame väčšiu mrkvu a zeler.
Potom pridáme roztlačený cesnak, nastrúhaný tvrdý syr, majonézu, kari korenie, soľ (podľa chuti).
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Nátierku necháme odležať do druhého dňa v chladničke a môžeme servírovať.
Sardinková nátierka:
Nožom na malé kúsky nakrájame cibuľu, uhorky a vložíme do väčšej misy.
Potom pridáme sardinky zbavené oleja.
Premiešame, pridáme korenie, šťavu z polky citróna, grécky jogurt, nátierkové maslo, soľ (podľa chuti).
Všetko spolu riadne zamiešame.
Nátierku uložíme na noc do chladničky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: