Tento nemecký šalát je naozaj úžasný a keď ho vyskúšate, určite neoľutujete!
Základom skvelej chuti je domáca majonéza.
Hostia budú nadšení!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
1 ČL soli
300 g červenej kapusty
1 cibuľu
6 nakladaných uhoriek
200 g konzervovaného hrášku
Na domácu majonézu:
200 ml slnečnicového oleja
1 vajce
1 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
1 PL horčice
2 strúčiky cesnaku
šťavu z 1/2 citróna
Postup:
Zemiaky si v hrnci s vodou uvaríme v šupke do mäkka.
Medzitým si nakrájame červenú kapustu najemno a vložíme ju do šalátovej misy.
Osolíme a rukou dobre premiešame, aby kapusta pustila šťavu.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na prúžky.
Potom ju vložíme do samostatnej misky a zalejeme vodou, aby sme zjemnili jej chuť.
Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, scedíme vodu a zalejeme ich studenou vodou – budú sa lepšie šúpať.
Kyslé uhorky si nakrájame na kolieska
Zemiaky si ošúpeme, pokrájame na kocky a vložíme do misy.
Pridáme kapustu, uhorky, cibuľu, ktorú sme predtým scedili a nakoniec ešte pridáme konzervovaný hrášok.
Teraz si pripravíme domácu majonézu.
Do mixéra si nalejeme slnečnicový olej, pridáme vajce, cukor, soľ, horčicu a dobre vyšľaháme tyčovým mixérom.
Nakoniec ešte primiešame prelisovaný cesnak a šťavu z 1/2 citróna.
Opäť premixujeme tyčovým mixérom.
Hotovú majonézu premiešame s ostatnými surovinami v mise a šalát je pripravený.
Hodí sa na slávnostný stôl, aj na bežný deň.
Dobrú chuť!
Video návod nádjete TU