Tiež patríte k ľuďom, ktorý brokolicu práve nemusia? Máme pre vás jeden výborný recept, s ktorým vám na 100% zachutí.
Podľa tohoto návodu z youtube dokonca chutí aj manželovi a mojím deťom. Je naozaj výborná!
Recept a ingrediencie:
Zemiaky 400 g
Brokolica 500 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ 1 lyžička
Mlieko 1 polievková lyžica
3 vajcia
Soľ podľa chuti
Paprika sladká
Mlieko 50 ml
Olivový olej
Mozzarella 200 g
talianske bylinky
Cesnaková omáčka:
Jogurt 50 g
Majonéza 50 g
1 strúčik cesnaku
Soľ
Kôpor
Dobre premiešame
Toast:
Olivový olej
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Najskôr si očistíme a nadrobno nakrájame zemiaky.
Zemiaky dáme do misky a zelejeme studenou vodou, necháme chvíľu odstáť, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
Brokolicu si rozdelíme na ručiky, nakrájame aj stopku.
Preložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a lyžicu mlieka.
Privedieme do varu a varíme len 2-3 minúty.
Scedíme a necháme vychladnúť.
Teraz si prirpavíme omáčku.
Vajíčka rozšľaháme so soľou, koreninami a mliekom.
Teraz si nachystáme zapekaciu misu.
Dno misy vymastíme olejom a uložíme plátky zemiakov.
Osolíme a okoreníme.
Na zemiaky uložíme brokolicu a zalejeme vaječnou zmesou.
Mozzarellu nakrájame na plátky a uložíme na vrch.
Vrch posypeme talianskymi bylinkami.
Teraz vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 45 minút.
Pripravíme si cesnakovú omáčku.
Jogurt zmiešame s majonézou, pretlačeným cesnakom, ochutíme soľou a nadrobno nasekaným kôprom.
Nakoniec si pripravíme opečený toast.
Na panvici zahrejeme olej a pridáme aj roztlačený cesnak.
Toasty prekrojíme na polovicu a opečieme z oboch strán dozlatista.
Brokolicu podávame s omáčkou a toastom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.