Skvelý recept na mäsovú roládu, ktorú môžete skombinovať so zemiakmi a vytvoriť tak chutné hlavné jedlo alebo ju nakrájajte ako súčasť obloženej misy.
Skvelé predjedlo počas vianočných sviatkov a výborná pochúťka pre každého gurmána.
Nechajte sa inšpirovať týmto chutným receptom z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
6 zemiakov
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
sušenú petržlenovú vňať
2 vajcia
3 PL kyslej smotany
3 PL hladkej múky
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle.
Vytlačíme z nich šťavu a preložíme ich do druhej misy.
Do mixéra si vložíme ošúpanú, nakrájanú cibuľu, očistený cesnak a spolu rozmixujeme.
Túto cibuľovo – cesnakovú zmes pridáme k zemiakom, spolu s vajíčkami a kyslou smotanou.
Osolíme, pridáme lyžičku sušenej petržlenovej vňate, hladkú múku a čierne korenie podľa chuti.
Všetko dobre premiešame a zmes preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Zapneme si rúru, aby sa predhriala na 200 °C.
Rovnomerne navrstvíme zemiakovú zmes.
Pečieme v rúre 25 minút a medzitým si pripravíme plnku.
Do misy si vložíme mleté mäso, pridáme rozmixovanú cibuľu, soľ, čierne mleté korenie, sušenú petržlenovú vňať.
Všetko spolu premiešame.
Po uplynutí doby pečenia vyberieme plech z rúry, papier na pečenie so zemiakovým plátom dáme dolu z plechu.
Ešte teplý zrolujeme a necháme 5 minút stáť.
Potom rozbalíme, navrstvíme pripravenú plnku a zrolujeme.
Roládu zabalíme do papiera na pečenie, vložíme do rúry na 180 °C a pečieme 40 minút.
Po upečení necháme roládu vychladnúť.
Potrieme ju kyslou smotanou a posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!