Tento recept odporúčame každému, kto má rád jemné domáce sušienky.
Stačí len jeden kúsok a okamžite si ich zamilujete.
Jednoduchý a rýchly recept z portálu retete-usoare na vynikajúce jemné domáce sušienky.
Potrebujeme:
125 g masla
150 g práškového cukru
100 ml rastlinného oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL instantnej kávy
1 vajce
štipku soli
trochu vody
25 g kukuričného škrobu
500 g pšeničnej múky
čokoládu
Postup:
Do misky pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor a olej. Dobre premiešame vareškou, kým sa ingrediencie nespoja.
Potom pridáme vajce, instantnú kávu rozpustenú v troche teplej vody, kukuričný škrob a znovu všetko premiešame.
Do zmesi ďalej pridáme soľ, múku a miešame vareškou, kým sa ingrediencie nespoja.
Potom zmes miesime rukami, kým nám nevznikne vláčne cesto.
Naberieme trochu cesta a vložíme ho do vrúbkovanej kovovej trysky a zatlačíme prstom, aby nám vyšiel pekne tvarovaný koláčik.
Drevenou tyčinkou s okrúhlym koncom urobíme do stredu koláčika malú priehlbinu.
Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 175°C.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecka pridáme roztopenú čokoládu (prípadne džem alebo krém podľa chuti) do priehlbiny v sušienke.
Čokoládu necháme vychladnúť a sušienky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!