Prestaňte kupovať SMOTANU NA ŠĽAHANIE: Potrebujete iba 2 prísadu a vyrobíte si zásobu do všetkých vašich dezertov!

[mashshare]

Myslíte si, že na vynikajúcu šľahačku potrebujete vždy len smotanu z obchodu, ktorá obsahuje aspoň 30% tuku?

 

Áno, ide o tradičnú surovinu, z ktorej šľahačku pripravujeme.

Mali by ste vedieť, že šľahačka, ktorá perfektne drží sa podľa healthline dá pripraviť aj z obyčajného mlieka.

To je nielen oveľa lacnejšie, ale má len nepomerné množstvo tuku v porovnaní so smotanou na šľahanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť.

Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač.

Drží perfektne. 

 

 

Ako na šľahačku z mlieka?

 

Potrebujeme:

500 ml plnotučné mlieko

3 KL želatína v prášku

alebo 4-5 plátkov želatíny

Postup:

 

 

Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.

Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.

V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou.

Misku vložte na cca hodinu do chladničky.

Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.

TIP:

 

Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.

Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).

Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.

Druhý recept

 

Výborný recept na domácu šľahačku.

Je nielen chutnejšia, ale aj lacnejšia a omnoho lahodnejšia.

Odporúčam ju skutočne každému!

Potrebujeme:

200 ml plnotučného mlieka

125 g masla

Postup:

Mlieko zahrejmeme takmer až k bodu varu.

Maslo nakrájame na menšie kúsky a vožíme do mixéra a pridávame k nemu zohriate mlieko.

Mixujeme 3 minúty a keď zmes vychladne, prelejme do misky a dáme stuhnúť na noc do chladničky.

Necháme cez noc vychladiť a na druhý deň ušľaháme ako klasickú šľahačku, takto získate poriadnu nádielku domácej šľahačky.

Je výborná a lepšie drží tvar aj bez stužovačov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes