Myslíte si, že na vynikajúcu šľahačku potrebujete vždy len smotanu z obchodu, ktorá obsahuje aspoň 30% tuku?
Áno, ide o tradičnú surovinu, z ktorej šľahačku pripravujeme.
Mali by ste vedieť, že šľahačka, ktorá perfektne drží sa podľa healthline dá pripraviť aj z obyčajného mlieka.
To je nielen oveľa lacnejšie, ale má len nepomerné množstvo tuku v porovnaní so smotanou na šľahanie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť.
Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač.
Drží perfektne.
Ako na šľahačku z mlieka?
Potrebujeme:
500 ml plnotučné mlieko
3 KL želatína v prášku
alebo 4-5 plátkov želatíny
Postup:
Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.
Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.
V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou.
Misku vložte na cca hodinu do chladničky.
Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.
TIP:
Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.
Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).
Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.
Druhý recept
Výborný recept na domácu šľahačku.
Je nielen chutnejšia, ale aj lacnejšia a omnoho lahodnejšia.
Odporúčam ju skutočne každému!
Potrebujeme:
200 ml plnotučného mlieka
125 g masla
Postup:
Mlieko zahrejmeme takmer až k bodu varu.
Maslo nakrájame na menšie kúsky a vožíme do mixéra a pridávame k nemu zohriate mlieko.
Mixujeme 3 minúty a keď zmes vychladne, prelejme do misky a dáme stuhnúť na noc do chladničky.
Necháme cez noc vychladiť a na druhý deň ušľaháme ako klasickú šľahačku, takto získate poriadnu nádielku domácej šľahačky.
Je výborná a lepšie drží tvar aj bez stužovačov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)