Najlepšie kuracie krídelká, aké ste kedy jedli: Lahodný a jednoduchý recept, s pikantnou krémovou omáčkou sú neodolateľné!

[mashshare]

Potešte svojich blízkych mimoriadne chutnými chrumkavými kuracími krídelkami.

Pripravte lahodnú večeru pre celú rodinu, ktorá vám bude vďačná za tento nevšedný kulinársky zážitok.

 

 

Vďaka tomuto receptu z youtube si pripravíme chutné dobrodružstvo v podobe pečených krídeliek.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg kuracích krídeliek

3 PL kukuričného škrobu

2 ČL cesnakového prášku

2 lyžičky mletej papriky

1/4 lyžičky mletých chilli papričiek

1 1/2 lyžičky soli

čierne korenie

Na omáčku:

100 g pikantnej omáčky (prípadne kečupu alebo paradajkovej omáčky)

2-3 lyžice medu

70 g masla

korenie

soľ podľa chuti

Na šalát:

200 g červenej kapusty

200 g bielej kapusty

1 červenú cibuľu

1 paradajku

1/2 červenej papriky

uhorku

1/2 jablka

1 mrkvu

šťavu z 1/2 citróna

80 g kyslej smotany

Na dip:

40 g majonézy

20 g horčice

1 strúčik cesnaku

čierne korenie

Postup:

Na začiatok je najdôležitejšie osušiť krídelka kuchynskou servítkou a potom ich nakrájame na polovicu.

Do väčšej misy si pripravíme kukuričný škrob, pridáme cesnakový prášok, mletú papriku, mleté chilli papričky a všetko premiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme kuracie krídelka, soľ, čierne korenie a krídla dobre premiešame so zmesou.

Krídelká uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme ich piecť na 50 minút pri teplote 200°C.

 

 

Na miernom ohni do hrnca pridáme pikantnú omáčku, med a za miešania privedieme do varu.

Ďalej pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Nasypeme korenie a soľ, zamiešame a necháme 2-3 minúty podusiť.

Po 30-ich minútach otočíme krídelka v rúre a necháme ich piecť ďalších 20 minút.

 

 

Najemno nakrájame bielu a červenú kapustu a vložíme ju do misy, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajku, červenú papriku, uhorku, jablko, nastrúhanú mrkvu a pokvapkáme šťavou z citróna.

Do menšej misky zmiešame kyslú smotanu s majonézou a horčicou, pridáme vylisovaný strúčik cesnaku a všetko spolu poriadne zamiešame.

 

 

Takto pripravenú zmes nalejeme do šalátu, dochutíme čiernym korením a všetko premiešame.

Po upečení vyberieme krídelka z trúby, polejeme omáčkou a môžeme ich ešte piecť 3-7 minút pri teplote 220°C, aby omáčka skaramelizovala.

A môžeme spolu so šalátom servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes