Pochutnajte si na úžasných čokoládovo-kokosových guľkách, ktoré sú veľmi jednoduché na prípravu a chutia ako od majstra cukrára.
Hodia sa nielen na všedný deň, ale aj na vianočný stôl a budete na nich závislí!
Vyskúšajte tento jednoduchý recept z youtube na túto chutnú sladkú delikatesu, po ktorej si oblížete všetky prsty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
150 g múky (typ 550)
125 g masla
50 g práškového cukru
10 g práškového kakaa
6 g prášku do pečiva
10 g vanilkového cukru
kôru z 1/2 citróna
1 lyžicu mlieka
štipku soli
Na plnku:
1 vaječný bielok
60 g práškového cukru
2 lyžice citrónovej šťavy
70 g strúhaného kokosu
Na polevu:
80 g čokolády
1 1/2 PL rastlinného oleja
Postup:
Do väčšej misy pridáme múku, zmäknuté maslo, cukor, kakaový prášok, prášok do pečiva, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, mlieko, soľ.
Všetko spolu dôkladne vypracujeme.
Cesto, ktoré nám vzniklo, zabalíme do fólie.
Uložíme na 30 minút do chladničky.
Do misky pridáme bielok, šľaháme ho približne minútu, kým nám nevznikne sneh.
Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu a zmes opäť dobre vyšľaháme.
Postupne pridávame kokos a hmotu vymiešame.
Cesto položíme na papier na pečenie, prekryjeme ho ďalším papierom a rozvaľkáme na hrúbku 3 milimetre.
Z cesta pomocou formičky vykrojíme kruhy, do ktorých vložíme kokosovú zmes.
Zmes obalíme z každej strany cestom, aby nám vznikli guľky, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a necháme piecť 20 minút.
Nad horúcu vodu dáme roztopiť čokoládu, do ktorej pridáme olej a miešame, kým sa nám úplne neroztopí.
Čokoládu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého ozdobíme guľky.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: