Vyskúšajte kuracie rezne trochu inak – bez vyprážania a pripravené naraz v rúre. Je to zdravšie, pohodlnejšie a výsledku to rozhodne neuberie na chuti, práve naopak. Trojobal je totiž vylepšený o strúhaný syr, vďaka ktorému rezne chutia ešte lepšie!
Potrebujeme:
2 rezne z kuracích stehien – vykostené a bez kože
Soľ, čierne korenie
Na trojobal:
1 vajce
1 lyžicu mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku kremžskej horčice
1 strúčik cesnaku
Hladkú múku
¾-1 šálku strúhanky
80 g strúhaného syra
1 lyžičku sladkej papriky
Voliteľné – zelené bylinky
Postup:
Kuracie mäso očistíme, omyjeme a naklepeme ako na klasické rezne. Posypeme soľou a korením a odložíme na chvíľu bokom.
Pripravíme si prísady na trojobal. Vajce rozmiešame s horčicou, mliekom (príp. smotanou) a cesnakom. Strúhanku zmiešame so strúhaným syrom a paprikou v samostatnej nádobe. Múku taktiež nasypeme do samostatnej nádoby.
Rezne obaľujeme ako klasicky – v múke, vaječnej a nakoniec v strúhankovej zmesi
Obalené rezne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme trochou oleja, alebo na mäso uložíme plátky masla a vložíme do vyhriatej rúry (190 stupňov). Prvých 15-20 minút pečieme prikryté alobalom a potom približne rovnaký čas odkryté. Doba pečenia závisí od veľkosti a hrúbky mäsa, ako aj od samotnej rúry. Rezne musia mať na povrchu zlatistohnedú farbu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)