Tieto palacinky sú neskutočne výborné.
Stačí ak vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používa aj svetoznámy šéfkuchár Ferran Adriav vo svojej michelinskej reštaurácii.
Budú nielen chutnejšie, ako kedykoľvek predtým, ale aj úžasne nadýchané a jemné.
Základom je, nevmiešať vajcia do cesta celé a nepreháňať to s miešaním!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g kefíru
2 hrnčeky polohrubej múky
2 vajcia rozdelené na bielky a žĺtky
štipku soli
Cukor podľa chuti
1 lyžičku sódy bikarbóny
rastlinný olej
Na dochutenie (voliteľné):
Šľahačka
Džem alebo lekvár podľa chuti
Ochetený tvaroh
Kyslá smotana
Nutella
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky ušľaháme na sneh.
Žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami.
Nepreháňajte to s miešaním.
Stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota.
Nezabudnite na dôležité pravidlo– čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť.
Výsledkom je, že palacinky budú zbytočne tuhšie.
Teraz už posledná – no nemenej dôležitá časť.
Nakoniec jemne vmiešame sneh.
Cesto hneď vyprážame.
Dávkujeme pomocou naberačky.
Palacinky sú najlepšie tenšie, ale samozrejme, ak máte radi, môžete dávkovať cesto aj hrubšie.
Panvicu stačí len potrieť trochou oleja, netreba to preháňať.
Palacinky sú jedna báseň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)