Piškóty tvoria základ mnohých obľúbených dezertov a sladkých pochúťok. Mnohí z nás kupujú hotové piškóty v obchode, avšak rozhodne stojí za pokus vyskúšať tieto obľúbené sušienky pripraviť aj doma. Určite nám dáte za pravdu, že kupovaná verzia sa im ani zďaleka nevyrovná!
Potrebujeme:
3 vajcia
100 g kryštálového cukru
90 g hladkej múky
Soľ
20 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 g práškového cukru
Postup:
Pri príprave domácich piškót je dôležité, aby bolo cesto husté a vzdušné. Bielky vyšľaháme v miske na tuhý sneh.
Žĺtky spolu so 75 g cukru ušľaháme do peny. Bielkovú a žĺtkovú hmotu opatrne premiešame. Do hmoty postupne vmiešame 75 g múky zmiešanej so štipkou soli.
Rúru nastavíme na 150 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Z cesta tvarujeme piškóty dlhé cca 10 cm. Môžeme použiť buď cukrárenské vytláčatko na cesto, alebo obyčajný sáčok na ktorom spravíme v rohu otvor cca 14 cm veľký.
Zostávajúci práškový cukor zmiešame s kryštálovým cukrom a polovicou tejto zmesi posypeme piškóty.
Počkáme 10 min. kým sa cukor nerozpustí a opäť posypeme zvyšným cukrom. Počkáme 2 minúty a plech vložíme do rúry. Pečieme, kým piškóty nie sú na povrchu zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)